Dikke STR*NT

29-03-2013 10:57

Wiebus is een teckel. Wiebus is eigenwijs als dikke str*nt in een trechter. 

We doen samen ons best. Wiebus is niet bang aangelegd en hobbelt tijdens de wandelingen lekker mee. Ik probeer Wiebus te helpen, daar waar nodig. Komt er een stoepje, een boom, een geparkeerde auto, een hek... Ik waarschuw Wiebus : "Let op".

Maar ja, Wiebus is een teckel en als Wiebus bedacht heeft dat hij een bepaald pad bewandeld, dan krijg je hem daar niet makkelijk van af. Dus, zoals ook al eerder gezegd, dan laten we het meestal maar gebeuren. 

Maar soms kan dat niet, soms kun je het niet laten gebeuren, omdat het gevaarlijk is of omdat Wiebus zich zou kunnen bezeren. En dan sturen we hem met de riem. Althans dat proberen we. Want Wiebus is eigenwijs als dikke.....

Wat hij dan doet? Tegen hangen... Hij zet zich gewoon strak, handrem er op en strak de andere kant op hangen. :-O

We moeten er altijd wel om lachen hoor, maar het is niet altijd handig. Ook tijdens het wandelen heeft hij zo zijn eigen plannen. Als wij links willen en Wiebus rechts.... Hetzelfde.. En dan krijg je hem niet zo maar mee hoor. Neeee, Wiebus is een teckel. 

Hoewel Wiebus een lekker ding is.. we kunnen hem niet altijd zijn zin geven. Eigenlijk liever zo min mogelijk, want geef je Wiebus een vinger... Zo gaat het dan ook als we gaan wandelen in het bekende bos, hier om de hoek. Wiebus kent het erg goed, weet precies waar hij naar toe wil. En als je dat dan niet doet, is meneer ernstig gepikeerd. Hij gaat dan heel demonstratief achter aan de lijn lopen, heeeeeel langzaam en kijkt er bij alsof hij heeeel slecht behandeld wordt. 

Nou is dit natuurlijk niet een eigenschap die de afgelopen maanden aan is komen waaien, Wiebus heeft het alijd al gehad. Alleen is het onder de huidige omstandigheden niet altijd even makkelijk. 

—————

Terug