Het gaat goed...

29-07-2013 10:49

Het gaat goed met Wiebus, heel goed.

Zijn oorontsteking [Klik] is helemaal over. Het probleempje met zijn oortjes was een stapje terug, maar gelukkig was dit van tijdelijke aard. Sinds die tijd maakt Wiebus grote sprongen. Geen stapje vooruit, maar twee of misschien wel drie. Wiebus zit goed in zijn velletje.

Ook de warmte van de afgelopen tijd (hittegolf) heeft Wiebus goed doorstaan. Je kunt niet veel doen met je hond(en) als het zo warm is. Vroeg wandelen, voordat het echt warm gaat worden en dan zo laat mogelijk. De tussenliggende tijd is lang.

Het naar buiten gaan (wandelen - op bezoek etc.) behoort toch wel tot 1 van de hoogtepunten van de dag. Wiebus zijn wereldje is toch kleiner en buiten valt er veel te ruiken, te horen. We zorgen er dan ook altijd voor dat die uitjes een feestje zijn. Het bos, zwemmen, konijntjes zoeken. Wiebus moet zijn energie kwijt, Wiebus moet zijn conditie op pijl houden...

Maar als het zo warm is, ga je minder snel naar buiten... Dus we moeten ons thuis vermaken, binnen of in de tuin. En daar hebben we iets op gevonden. Een zwembad in de tuin. De afgelopen jaren hebben we vaker geprobeerd om Wiebus (en Jeppe) zover te krijgen dat ze in een opblaasbadje gingen in de tuin. Balletjes, koekjes, gek doen... we hebben van alles geprobeerd.

Wiebus die zo gek is van zwemmen, die zo gek is op water.. Met geen mogelijkheid kregen we hem zo ver dat hij in een zwembadje ging. Tot deze zomer.... We kwamen er bij toeval achter.... De honden (Wiebus en Jeppe) moesten verplicht in het zwembad, verplicht afkoelen. Maar wat bleek? Wiebus vond het leuk en toen we zijn blauwe kunststof stok pakten, werd hij helemaal actief. Hij wilde spelen, met zijn stok, in het zwembad.. En wat genoot hij... En wij dus ook, want wat is het fijn je mannetje blij te zien.

Zwembad in, zwembad uit... En van dat koele water knapt een hondje helemaal op. Wiebus wilde spelen, met zijn stok. Ons uitdagen, blaffen, zoeken.. en weer het water in! Nu zeggen ze dat er weer een hittegolf komt... Nou, laat maar komen! Wij zetten het badje weer neer en gaan samen met de hondjes afkoelen, spelen en genieten!!

—————

Terug