Wakker maken...

19-07-2013 11:03

Je kunt Wiebus wakker maken voor twee dingen : Zwemmen en konijntjes. 
Nou ja, ook wel voor eten, maar daar gaat dit verhaaltje niet over... 

Zwemmen en konijntjes dus...

De afgelopen week had Wiebus oorontsteking. Hij heeft druppeltjes gehad, die ik twee maal daags in zijn oren moest doen. In de vorige dagboek-update [KLIK] schreef ik hier al over. Na een week druppeltjes gaat het weer goed, gelukkig! De oortjes doen het weer goed, voor zover dat kan bij een teckel.

Omdat het warm is hebben we ook alweer voorzichtig gezwommen. Misschien niet echt verstandig om dat alweer zo snel te doen, maar Wiebus vindt het zo fijn... We nemen dan de welbekende blauwe stok mee van Wiebus. Ik stap zelf in het water en maak geluid, zodat Wiebus de stok hoort... Ook "gooien" we met de stok. Ik loop een meter of tien bij Wiebus vandaan en ga tikken met de stok op de grond. Wiebus komt weer op het geluid af en is helemaal blij met dit stoere spel. Hij kan het zo goed! Gelukkig doen zijn oortjes het weer als vanouds!

En dan de konijntjes.. Wiebus is een jager. Altijd al geweest. Dat is dan ook de reden dat hij niet los loopt in het bos. Hij zet bewust zijn neus aan de grond en gaat op zoek naar een spoor. En die vindt hij dan ook.... Nou wonen er hier in de buurt, op een minuut of tien lopen, tientallen konijnen. Tegen een uur of half tien 's avonds lopen ze allemaal nog even in het gras voor ze naar bed gaan... En dat is dan precies de tijd dat wij konijntjes gaan zoeken. Want dan mogen de oogjes van Wiebus niet meer werken, aan zijn neusje mankeert niks. Hij ruikt ze, hij hoort ze... En Wiebus wordt dan helemaal wild!

Rennen, speuren, ruiken, springen.... Als een dolle gaat hij tekeer. Wat een feest! Voor Wiebus in de eerste plaats, maar ook voor ons. Want wat is het fijn om je mannetje zo blij te zien. Staartje in de lucht, kwispelen, blij koppie. En.... hij kan zijn energie lekker kwijt, komt aan zijn dagelijkse portie lichaamsbeweging en houdt zijn conditie mooi op peil.

Onder het kopje [Video] in het menu staan twee filmpjes, zodat jullie Wiebus aan het werk kunnen zien. De kwaliteit is niet echt goed, het schudt behoorlijk, maar ik ben er maar druk mee om Wiebus te volgen.... 

Of klik hier om direct naar de filmpjes te gaan : 

Wiebus op jacht

Bijna gevangen


 

—————

Terug